Акценти
Начало / Образование / ОИЦ – Плевен и ОУ„Св. Климент Охридски” партньори в борбата с тютюнопушенето

ОИЦ – Плевен и ОУ„Св. Климент Охридски” партньори в борбата с тютюнопушенето

ОИЦ ОУ Климент Охридски

Учениците от  3б клас от ОУ „Св.Климент Охридски“ в Плевен успешно приключват проект „Без тютюнев дим съм здрав и силен“. Той  е част от седмото издание на Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн, организиран от Министерството на здравеопазването.

На 16 април в конферентната зала на ОИЦ – Плевен се проведе викторина, на която в оспорвана надпревара разделените на два отбора ученици показаха знания и споделиха интересни исторически факти, свързани с тютюна и вредите от пушенето.

В рамките на проекта децата са подготвили и представили пред своите съученици богата художествена програма на тема отново за вредите от тютюнопушенето. Всички дейности по проекта се ръководят от класния ръководител Хризантема Стефанова с подкрепата на Таня Христова – директор на училището. Партньори за изпълнение на дейностите са Районната здравна инспекция – Плевен и Областния информационен център – Плевен.

След викторината експертите от ОИЦ – Плевен запознаха децата с работата на Центъра и им разказаха за живота на техните връстници в страните от Европейския съюз.  Децата изслушаха беседа за Европейския съюз и отговориха на множество въпроси свързани с него. На финала те получиха рекламни материали и сувенири, както и покана да посетят Центъра заедно със своите родители.

Партньорството на ОИЦ – Плевен с ОУ „Св.Климент Охридски“ продължава, предстоят нови и интересни съвместни дейности.

ОУ Климент Охридски ОИЦ

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...