Акценти
Начало / Общество / ОИЦ – Плевен информира специалистите в Община Гулянци за процедури по оперативните програмите

ОИЦ – Плевен информира специалистите в Община Гулянци за процедури по оперативните програмите

Екипът на Областния информационен център започва от днес, 7 юни 2016, поредица от информационни срещи във всички общини в област Плевен. Целта е да бъдат разяснени възможностите за кандидатстване по актуални процедури на програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Първото информационно събитие се проведе в община Гулянци. Представители на общинската администрация, на кметствата и читалищата от общината, както и земеделски производители, проявиха особен интерес към Програмата за развитие на селските райони, подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“, която предстои да бъде отворена.

Училищата и детските градини биха могли да се включат в проекти за обогатяване на професионално-педагогическите компетентности на учителите, директори, педагогически съветници и психолози за работа в мултикултурна среда в рамките на процедура по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Представени бяха и акцентите за 2016 г. на оперативните програми „Иновации и конкурентоспособност“, „Развитие на човешките ресурси“ и на Програмата за морско дело и рибарство.

До средата на месец юли експертите от ОИЦ Плевен ще се срещнат на място със заинтересованите във всички общини от областта.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...