Акценти
Начало / Общество / Озеленяването на реконструирания площад започва

Озеленяването на реконструирания площад започва

нови дървета

Дългият ремонт на площад „Възраждане”  и централната пешеходна зона в Плевен вече е към края си и  дойде време за озеленяването.  Първите контейнери с новите дървесни видове вече са доставени и скоро ще заемат определените им места.

Подготвени са също цветята, храстите и останалите дърветата, които предстои да бъдат разположени в зелените площи в центъра на Плевен. Повечето растенията  са от  български разсадници, казаха преди време от Община Плевен. Осигурена е и екзотичната испанска ела, която е внесена от чужбина и ще бъде засадена пред сградата на Общината.

Засаждането на дърветата започва сега, тъй като се изчаква опадването на листата им, обясняват специалистите по озеленяването. Цветята, които предстои да бъдат засадени, също ще са съобразени със сезона.

Близо 7 000 кв. м са зелените площи в центъра на Плевен  след  приключването на проекта  „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен“. Ще бъдат засадени 120 нови дървета. Сред тях са  японски клен, който е характерен с обагрените си  в червен цвят  листа,  явор, чинар, албиция.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...