Акценти
Начало / Общество / Одобриха ремонта на сградата на Общината по “Красива България”

Одобриха ремонта на сградата на Общината по “Красива България”

Одобрен е проектът “Подобряване на топлотехническите характеристики и ремонт на основната административна сграда на общината” на местната администрация в Плевен. Това стана на заседание на Управителния съвет на “Красива България”. Одобрение са получили още 24 проекта от цялата страна. Сред тях са този за ремонт на Античния театър в Пловдив, на детски градини, дневни центрове и домове за стари хора и за бездомни, има проекти и на няколко министерства – на регионалното развитие, на външните работи, както и на транспортното.

Общата стойност на дейностите по сградата на Община Плевен е 211 421 лева, в това число 99 896 лева финансиране от Министерството на труда и социалната политика и 111 525 лева съфинансиране от кандидата.

Припомняме, че през февруари се наложи спешен ремонт по фасадата на общината, което наложи посетителите и служителите да посещават сградата през задния вход. На брифинг  в началото на седмицата кметът обясни, че проблемите със сградата на Общината са сериозни – изгнила дограма, течове на първия етаж, протекла козирка и сериозни проблеми с рушащата се мазилка на арката. За започване на ремонта е искано разрешение от Министерството на културата, тъй като сградата е паметник на културата.

Другите два проекта на Община Плевен по „Красива България”  – възстановяване и почистване декоративната ограда на Мавзолея и ремонт на кризисен център за жени и деца, претърпели насилие, не са в списъка на одобрените.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...