Акценти
Начало / Култура / Огромен интерес предизвика премиерата на мюзикъла „Достатъчно“ в Музикалния театър

Огромен интерес предизвика премиерата на мюзикъла „Достатъчно“ в Музикалния театър

 мюзикъл "достатъчно"

С огромен успех премина премиерата на мюзикъла „Достатъчно”, чиято музика е създадена от плевенчанката Емелина Горчева от класа по композиция на проф. Йовчо Крушев в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. Сцената на Националния музикален театър в София беше заредена с младостта и таланта на абсолвенти и студенти.

 мюзикъл "достатъчно"

В мюзикъла участва оркестърът на НМА „Проф. Панчо Владигеров”, в който пък свири талантливият флейтист от Плевен Мартин Павлов. На сцената се появи и плевенчанката Адриана Николова – Печенката, която винаги вдига градуса на емоциите.

 мюзикъл "достатъчно"

Много силно се оказа плевенското присъствие и в залата. Сред слушателите беше известната плевенска цигуларка Венцислава Шойкова, която 19 години преподава в консерваторията в Кан, Франция. Тя е дъщеря на Божко Шойков – дългогодишен директор на Националното училище по изкуствата „П. Пипков”, изявен музикант, композитор, педагог и диригент. Младите творци бяха бурно аплодирани и от певицата Поли Генова и нейни приятели. Събитието приветстваха и от ръководството на НМА „Проф. Панчо Владигеров”.

 мюзикъл "достатъчно"

Мюзикълът „Достатъчно” е оригинална и изцяло авторска творба, която разглежда темите за любовта и приятелството, за изкуството и творческото скъперничество и за себепознанието и извисяването на духа чрез силата на вярата в самия себе си. Много музика, песни, танци и емоции предложи разказът от улиците на Ню Йорк, където се развива действието. Особено впечатление направи хореографията на спектакъла, за която се погрижиха проф. Желка Табакова и младият латиношампион Петър Герзилов. Фронтменът на D2 Деян Каменов се изяви в главната роля на изискано конте, танцьор, който претърпява злополука, жена му го напуска и той започва да търси идеалната си спътница в живота, от което произтичат разнообразни драми.

 мюзикъл "достатъчно"

Режисьор на мюзикъла е доц. Виолета Горчева, която е от Плевен. Либретото е дело на Йоана Мирчева, а диригент на постановката е Цанислав Петков от класа по оперно-симфонично дирижиране на проф. Пламен Джуров, който също е от Плевен. Сценографията е на Анна Апостолова и Михаела Занева. Актьорският състав е от млади и талантливи възпитаници на Музикалната академия на възраст до 28 години. Премиерните представления на любопитния български мюзикъл се състояха на 29 и 30 април под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова.

 мюзикъл "достатъчно"

Снимки: Любен Петков

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...