Начало / Общество / Ограничения в движението заради ремонта на сградата на  галерия „Бешков“

Ограничения в движението заради ремонта на сградата на  галерия „Бешков“

Въведена е временна организация на движението по бул. „Ген. Скобелев“ /пешеходната зона/ и ул. „ Стефан Караджа“ в Плевен. Причината е започналото конструктивно укрепване и възстановяване на сградата на  художествената галерия „Илия Бешков“. Ограничението в движението ще е в сила до 27 август 2021 г. Изпълнител на обекта е „ПОЛИМЕРИНЖЕКТ“ ЕООД.

По време на строително-монтажните работи движението на пътни превозни средства по ул. „Стефан Караджа“ ще бъде ограничено без спиране, пешеходното движение в участъците също ще е ограничено.

При извършване на бетоновите работи и достигането на бетоновозите до бетонпомпата движението ще се осъществява на заден ход като ще започне от кръстовището на ул. „Стефан Караджа“ с ул. „Тулча“ и ул. „Марин Дринов“, ще премине през временна рампа през малката зелена площ, след това ще продължи по пешеходната зона на бул. „Ген. Скобелев“ до достигането на бетонпомпата. Излизането ще се извършва на преден ход. През цялото време на движение на бетоновоза от кръстовището до бетонпомпата и обратно техниката ще бъде ескортирана от минимум четирима сигналисти и движението ще се осъществява на бавен ход.

По ул. „Стефан Караджа“ временно ще се ограничи спирането и паркирането в часовия диапазон от 08.00 до 18.00 ч. в участъка непосредствено до пешеходната зона до бул. „Ген. Скобелев“. За целта ще бъдат монтирани пътни знаци за информация на водачите на МПС.

По време на строително-монтажните работи до завършване на обекта ще бъде преместен временният медицински пункт /фургон/ за диагностика, причината е липса на достатъчна ширина за безпроблемно преминаване на строителната техника.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...