Акценти
Начало / Икономика / Ограничават движението на камиони над 12 тона днес

Ограничават движението на камиони над 12 тона днес

камиониВ последния работен ден преди четирите почивни дни за Великден, между 16 ч. и 20 ч., ще бъде ограничено движението на тежкотоварни превозни средства над 12 т по автомагистралите и определени по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа, съобщават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който традиционно се наблюдава при събирането на няколко почивни дни, и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Очаква се интензивно движение по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и път I-1 (Е-79) София – Кулата. Препоръката към шофьорите е да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“.
Същото ограничение ще важи и на 13 април /понеделник/ от 14.00 ч. до 20.00 ч.
Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...