Начало / Общество / Огнян Герджиков с призив към неправителствените организации за бързо сформиране на Изборен борд

Огнян Герджиков с призив към неправителствените организации за бързо сформиране на Изборен борд

Министър-председателят Огнян Герджиков се обърна с призив към неправителствените организации с активно отношение към провеждането на демократични и честни избори в България да сформират час по-скоро граждански Изборен борд.

„Тази успешна практика, осъществена по време на предишните две служебни правителства, може и следва да бъде продължена. Гражданският сектор вече заяви в публичното пространство желанието си за предсрочните парламентарни избори да бъде сформиран Изборен борд и аз подкрепям напълно тяхната амбиция.

Убеден съм, че неправителствените организации, които наблюдават отблизо изборните кампании и изборите в последните две десетилетия, имат експертизата и гражданската мотивация да партнират на институциите и на българските граждани в желанието им изборите да бъдат честни, прозрачни и проведени по всички законови правила. Нашият неправителствен сектор е достатъчно силен и напорист, за да не оставя ангажираните с изборите институции да се бавят или да неглижират отговорностите си. В много случаи именно гражданските сдружения са помагали на институциите по-добре да работят за целите на демокрацията и обществото”, се казва в призива..

Служебният премиер се обръща към българските неправителствени организации с активно отношение към провеждането на изборите да поемат инициативата и да сформират граждански Изборен борд, като при необходимост  правителството може да окаже техническа помощ на този борд.

Избирам да разпространя своя апел чрез българските медии в желанието си той да достигне до всички граждански организации и никоя да не се почувства изключена, завършва призива си Огнян Герджиков.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...