Акценти
Начало / Общество / Обявиха 1672 позиции за летни студентски стажове в държавната администрация

Обявиха 1672 позиции за летни студентски стажове в държавната администрация

младежи студенти

1672 стажантски позиции по Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация за 2015 г. са публикувани днес, информират от пресцентъра на Министерски съвет. Програмата се провежда за четвърта поредна година при изключителен интерес както от страна на студентите, така и от страна на държавната администрация.

В Програмата могат да участват всички студенти, които са в процес на обучение във висше училище в страната или чужбина с непрекъснати студентски права без значение от степента, формата на обучението или курса.

Предлагат се стажове в 42 професионални направления, като най-търсените от страна на администрацията и с най-много стажантски позиции са: Икономика (486), Администрация и управление (188), Право (185), Архитектура, строителство и геодезия (153) и Социални дейности (68).

Фокусът на Програмата е върху придобиването на професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда, както и професионална ориентация на студентите. Стажовете ще се проведат в периода от 1 юли до 30 септември 2015 г.

Условията на програмата са публикувани на Портала за студентски стажове в държавната администрация (http://staj.government.bg) в раздел „Информация за програмата”. Процедурата за кандидатстване и подбор е изцяло онлайн и се осъществява на портала, като крайният срок за кандидатстване е 29 април 2015 г.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...