Акценти
Начало / Култура / Обявиха регламента на Седмото биенале на малките форми

Обявиха регламента на Седмото биенале на малките форми

ХГ "Илия Бешков"

За седми път Плевен ще е домакин на Биеналето на малките форми в изобразителното изкуство. То ще бъде открито в ХГ „Илия Бешков” на 24 октомври, а творби за участие ще се приемат от 1 до 10 септември, научихме от Сашо Камбуров, председател на Представителството на СБХ в Плевен.

Всеки художник може да участва в трите категории – живопис, графика и скултура, с до три творби във всяка от тях.

Творбите се селектират и оценяват от компетентно професионално жури от представители на СБХ – София и Община Плевен  Ще бъде връчена една Голяма награда  в размер на 1 200 лв. и четири равностойни награди по 800 лв. за четирите раздела на биеналето – живопис, графика, скултура и млад автор до 30 г. Наградата на Община Плевен е в размер на 1 000 лв.. Своя награда ще връчи и фондация „Св.св. Кирил и Методий”, която също е в размер на 1 000 лв.

Според регламента, носителят на Голямата награда ще получи правото да направи самостоятелна изложба по време на следващото издание на форум

Биеналето на малките форми се утвърди като традиционен форум за представяне на съвременните тенденции и постижения в областта на малките форми в изобразителното изкуство в национален мащаб. То се организира със съдействието на Община Плевен и с помощта и подкрепата на Министерството на културата и фондация „Св.св Кирил и Методий”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...