Акценти
Начало / Икономика / Обявиха продажбата на „Мол Плевен” на търг

Обявиха продажбата на „Мол Плевен” на търг

Частен съдебен изпълнител от Плевен е обявил „Мол Плевен” за продажба. В интернет страницата на частните съдебни изпълнители е обявена и първоначалната цена – 10 610 979 лв. без ДДС. От тях за сграда, съоръжения и инсталации е сумата от 9 971 415 лв., а за земя – 639 564 лв. Заедно с това на търг са обявени и два незастроени поземлени имота с обща площ 289 кв. м при първоначална цена – 5 683 лв. без ДДС.

Ще припомним, че молът, който е на ул.“Иван Миндиликов“№1, е собственост на бизнесмена Аладин Харфан. В документацията за търга пише, че за имота има учредена договорна ипотека в полза на „Райфайзенбанк България“ЕАД. Съгласно скицата, застроената площ на сградата е 9 040 кв. м., а разгънатата застроена площ е 47 882.45 кв. м. „Мол Плевен” има две подземни нива, три надземни и три междинни нива.

Оферти за участие в търга ще се приемат до 8 април. На 9 април в 9.30 часа в сградата на Съдебната палата в Плевен, в присъствието на явилите се участници в търга, ще се състави протокол и ще се обяви купувачът.

През лятото на 2010 год. инвеститорът Аладин Харфан обяви, че на 8 март 2011 год. най-големият в региона „Мол Плевен” ще отвори врати. Тогава над 60% от помещенията бяха ангажирани. Първоначалните идеи бяха в сградата освен търговски обекти да има четири киносалона, заведения за хранене, кафенета, ресторант, както и огромен детски център с площ около половин декар и с атрактивни забавления за малки и големи деца.

Година по-късно, през зимата на 2011 год., беше обявено, че откриването на мол-а се отлага за 2012-та.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...