Акценти
Начало / Общество / Обявиха обществената поръчка за реконструкцията на централната пешеходна зона

Обявиха обществената поръчка за реконструкцията на централната пешеходна зона

С решение на кмета на Община Плевен от 14 август е открита процедура за възлагане на обществена поръчка за реконструкция на централната пешеходна зона на Плевен. Обществената поръчка е за първия етап от реконструкцията. Оферти ще се приемат до 17 часа на 19 септември, съобщават на интернет сайта на Община Плевен.

Реконструкцията се извършва по проект „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен”, който Община Плевен спечели по оперативна програма „Регионално развитие”. По проекта ще бъдат отпуснати близо 5 млн. лв.

Промените ще бъдат на три етапа – първо ще започнат с площада пред сградата на Общината и Областна администрация, включително и Водната каскада. На този етап се предвижда подмяна на настилката в пешеходната зона, развитие на съществуващата зелена система, монтаж на нови пейки, кошчета и афишни колони, както реновиране на хидротехническите  съоръжения на каскадата, като целта е да се използва промишлена вода, а не питейна както досега.

Градската градина е вторият важен етап в проекта, за нея е предложен и нов вход, кой ще е връзка с парка “Скобелев” и комплекса на Регионалния исторически музей. Източната част ще се изчисти от всички места за забавление и детски кътове, които ще бъдат концентрирани около Центъра за работа с деца. Там ще бъдат интегрирани и нови детски площадки. След това поетапно дейностите ще продължат с обновяването и модернизацията на пространството от площад “Свобода” надолу по ул. “Васил Левски”.

Пълната реализация на проекта е 20 месеца.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...