Акценти
Начало / Общество / Обявиха грипна епидемия и в Плевен – учениците излизат във ваканция

Обявиха грипна епидемия и в Плевен – учениците излизат във ваканция

G

Грипна епидемия е обявена от утре в Област Плевен, информираха от пресцентъра на Регионалния център по здравеопазване (РЗИ). Предвид достигнатото епидемично ниво на заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания и решение на Областната оперативна група директорът на РЗИ – Плевен обяви епидемична обстановка в Област Плевен,  считано от 25 януари. Учебните занятия в училищата се прекратяват в периода от 27 до 31 януари.

Ограничават се масовитe и обществени мероприятия, както и организирани мероприятия в детските, учебни и социални заведения. Прекратяват се  плановите операции в лечебните заведения за болнична помощ на територията на област Плевен. Разширява се легловият капацитет на вътрешните и детски отделения в лечебните заведения за болнична помощ, с оглед приемането на насочените за хоспитализиране пациенти с грип и/или усложнения. Преустановяват се свижданията и се засилват мерките за предпазване от вътреболнично заразяване с грип и остри респираторни заболявания в лечебните заведения за болнична помощ на територията на област Плевен. Преустановява се дейността на женските и детските консултации на територията на областта.

Преустановява се и извършването на профилактичните прегледи и имунизации в област Плевен. Ще се осъществява филтър в детските заведения за недопускане на заболели от остри респираторни заболявания и грип.

Ще се извършва обслужване на болните от ОРЗ и грип по домовете от страна на общопрактикуващите лекари.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...