Начало / Общество / Обявен е конкурс за пет вакантни длъжности във военното формирование в Долна Митрополия

Обявен е конкурс за пет вакантни длъжности във военното формирование в Долна Митрополия

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за общо 77 вакантни длъжности във Военновъздушните сили (ВВС) на Република България за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина.

Търсят се шофьори, механици, оператори и др. За всички обявени позиции се изисква средно образование.

Свободните места са в различни военни формирования в страната – Крумово, Божурище, Шабла, Щръклево, София и др. Във военното формирование в Долна Митрополия са обявени пет свободни места, съобщава на сайта си Министерството на отбраната.

Сред изискванията за кандидатите са да са годни за военна служба; да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията и срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер; да нямат друго гражданство; да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание „уволнение” и др.

Конкурсът ще се проведе на три етапа – изпит по физическа подготовка, тест за обща култура и събеседване. Физическият изпит е по нормативи от Единния армейски тест и включва лицеви опори, коремни преси, бягане за бързина и издръжливост. По време на теста за обща култура кандидатите трябва да отговорят на 100 въпроса в рамките на 60 минути. До събеседване се допускат онези, които имат поне 200 точки от първите два етапа.

Конкурсите за отделните длъжности и формирования ще се проведат през октомври. Подаването на документи става лично с писмено заявление чрез структурите на Централно военно окръжие по места. Към него се прилагат документите, удостоверяващи образование, професионален опит и др.

За информация може да използвате и единния телефонен номер 0700 20 407. Въпроси може да бъдат задавани и по време на информационните борси в страната, организирани в рамките на кампанията „Бъди войник“. Повече подробности за обявените свободни места, сроковете, начините и условията.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...