Акценти
Начало / Общество / Общо 10 фирми и институции в Плевенско внедриха Система за безопасност и здраве при работа

Общо 10 фирми и институции в Плевенско внедриха Система за безопасност и здраве при работа

Александър Борисов

Общо 10 фирми, институции и учреждения в Плевенска област внедриха Система за безопасност и здраве при работа. Това информира на пресконференция Александър Борисов, главен инспектор от ГД „Инспектиране на труда”. Освен в частните предприятия с дейност в различни области Системата е внедрена и в Община Плевен, Областната администрация, Община Гулянци, НУ „Христо Ботев” в Плевен и МБАЛ”Св. Пантелеймон”.

Системата е резултат от работата по проекта „Превенция за безопасност и здраве при работа” по ОП”Развитие на човешките ресурси”. Проектът се реализира с бюджет 13 228 888 лева, като 13 228 888 лева са от Европейския социален фонд. Дейностите приключват през май месец.

По проекта са създадени профили на 30 отделни икономически дейности, определени като най-рискови. Разработени са 14 модела на системи за безопасност и здраве при работа, които включват процедури и приложни документи как да се управлява тези дейност в предприятията. Те дават възможност на работодателите сами да въведат практики за управление на риска, базирани на международно признати мерки. Работодателите могат да открият готовите разработки в електронен вариант на сайта на Изпълнителната агенция „Главна инспекция по труда” и да ги използват. Като част от проекта, който стартира през 2009 г са идентифицирани 13-те най-рискови сектора в икономиката.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...