Акценти
Начало / Образование / Общоградски празник на здравето ще се проведе тази събота в Плевен

Общоградски празник на здравето ще се проведе тази събота в Плевен

Тази събота Медицински университет – Плевен организира „Маршрути на здравето” и общоградски празник на площад „Възраждане”, които са част от програмата за отбелязване на Нощта на учените. Мотото на тазгодишната Нощ на учените е „Спортът – най-доброто срещу ежедневието на стреса”.  Това съобщиха на пресконференция проф. д-р Савелина Поповска, зам.-ректор по европейска интеграция и международно сътрудничество в МУ-Плевен и доц. Теодора Вълова, дп, ръководител на сектор „Европейска интеграция и академична мобилност” в МУ-Плевен.

В 8.30 часа от Спортния комплекс на Медицинския университет ще тръгнат трите „Маршрути на здравето”. В единия от тях ще участват рекорден брой ученици и студенти – от пет средни училища от Плевен и Медицинския университет. Те ще се включат в смесени отбори, които  ще участват в два мини турнира по волейбол и баскетбол на игрището на СУ „Иван Вазов”. Другият лъч ще остане в спортната зала на Медицинския университет, където ще има занимания по йога. Предвиден е и модул по ритмична гимнастика. Третият маршрут ще е във фитнес клуб „Атлетико” . Там ще се проведат диференцирани тренировки за момичета и момчета, предвидена е  и лекция за полезността от редовните физи(ески занимания.

В 10 часа трите лъча ще се срещнат на площад „Възраждане”, където ще започне общоградски празник. Празникът ще започне с представяне на първенците от маршрутите на здравето. След което артистите от Северняшкия ансамбъл ще изнесат своя програма. Те ще бъдат сменени на сцената от Клуб по  спортни танци „Дъга”, който е подготвил специална програма за случая.

В края на празника 60 участници ще се включат във флашмоб. Сдружение „BG Бъди активен” е предоставило хореографията и музиката за флашмоба. Специални участници ще бъдат децата от бившето Помощно училище в Плевен. Всички дейности ще бъдат заснети с дрон. За всички участници ще има специална изненада, каза доц. Теодора Вълова.

Нощта на учените ще се проведе на 29 септември и ще бъде открита от кмета на Плевен Георг Спартански, който е патрон на форума.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...