Акценти
Начало / Образование / Общински център – Байкал  одобрен за участие в глобалния проект „Тъмно небе за всички”

Общински център – Байкал  одобрен за участие в глобалния проект „Тъмно небе за всички”

Общинският център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в с. Байкал, община Долна Митрополия е одобрен да се включи в глобалния  проект „Тъмно небеса за всички” (Dark skies for All“), посветен на   на 100- годишнината на  Международния астрономически съюз.

Общинският център в Байкал ще получи образователен комплект за светлинно замърсяване. Образователните материали ще са много полезни в обучението на деца и ученици и в предстоящото честване на Международния ден на светлината – 16 май, обясни Иво Джокин, ръководител на Общинския център и  посланик за България на инициативата.

Образователни комплекти ще получат още: СУ „Евлоги Георгиев“, гр. Тръстеник, СУ „Васил Априлов“, гр. Долна Митрополия, Планетариум с НАО гр. Смолян, НАОП „Николай Коперник“, гр. Варна и Никола Каравасилев, ръководител на няколко школи по физика и астрономия за подготовка на ученици за участия в олимпиади.

Повече информация за проекта може да бъде намерена на https://darkskies4all.org/, а за Международният ден на светлината – https://www.lightday.org/

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...