Начало / Политика / Общински съветници с идея таксите за детските градини да се намалят

Общински съветници с идея таксите за детските градини да се намалят

Общински съветници ще обсъдят варианти по въпроса за намаляване на таксите в детските градини на територията на община Плевен. Това заявиха по време на пресконференция в клуба на БТА на Цветко Цветков, председател на общинската организация на БСП и Антон Георгиев, общински съветник от Местна коалиция за промяна (БСП И ПК „Тракия“). Цветко Цветков посочи, че от коалицията ще направят всичко възможно още до края на тази година да се намери вариант таксите да бъдат намалени, за сметка на Община Плевен. По негови думи необходимите за това средства могат да бъдат намерени чрез затягане на контрола над общинските дружества. Ако се спре изтичането на средства, за което се говори навсякъде неофициално, ще има достатъчно пари да се покрият таксите за детските градини от Общината, посочи Цветков. за пример той посочи редица други общини, сред които и по-малки от Плевен, в които са намерили вариант родителите да не плащат такса или тя да бъде частична. Недопустимо според него е и събирането от родителите на допълнителни средства в детските градини за консумативи и закупуване на лаптопи, телевизори, касетофони и т.н.

Сред другите идеи на общинските съветници от коалицията е разкриване на старчески дом в Плевен. Към момента има такъв само в Бохот, а той не решава проблема на плевенчани. Множество запитвания по този въпрос са били отправени от членовете на пенсионерските клубове в Плевен, които са заявили желание подобен дом да има и в областния град.

Цветко Цветков посочи, че ще се работи и за разширяване обхвата на Домашния социален патронаж в Плевен. В момента той обслужва около 300 потребители, но по думите на общинския съветник, нуждаещите се от услугата са повече.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...