Начало / Последни новини / Общински съветници връчиха петиция в подкрепа на плевенския спорт на министър Лечева

Общински съветници връчиха петиция в подкрепа на плевенския спорт на министър Лечева

Петиция в подкрепа на плевенския спорт и спортната база в града, подписана от всичките 41 общински съветници в състава на Общински съвет – Плевен, бе връчена официално на министъра на младежта и спорта Весела Лечева при посещението й в Плевен. Министър Лечева посети града по покана на кмета Георг Спартански и проведе разговори за състоянието на спортната инфраструктура.

Общински съвет – Плевен, прие петицията в подкрепа на плевенския спорт още през м. ноември 2021 г. и изпрати документа тогава до министър-председателя на Република България и до министъра на младежта и спорта. Копие от същия бе връчен в понеделник и на министър Лечева от представители на Постоянната комисия по „Младежки дейности, спорт и туризъм“ в лицето на нейния председател Йордан Грижов и общинските съветници Бойко Тодоров и Десислава Иванова – членове на комисията.

„За пореден път, на пореден министър! По време на заседание на ПК по “Младежки дейности, спорт и туризъм” разбрахме, че министърът на младежта и спорта е в Плевен. Преценихме, че моментът е удобен да подсетим за пореден път, че Плевен е град “страдалник” по отношение на спортната инфраструктура. Заедно с колегите от Комисията връчихме копие на входираната петиция, подписана в края на 2021 г. от целия Общински съвет. Няма да се уморим да повтаряме, да настояваме и да изискваме, защото Плевен заслужава“, заяви след срещата Йордан Грижов.

„Връчихме отново на пореден министър на спорта петиция с подписи на всичките 41 колеги-съветници от Общински съвет – Плевен. Крайно време е да се обърне внимание на конкретните проблеми, свързани със спортната инфраструктура на Плевен. Министър Лечева е добър професионалист и се надяваме да се започне от някъде. Не трябва да спираме разговорите и действията по тази тема“, коментира и Бойко Тодоров.

Текстът на петицията, приета от Общински съвет – Плевен и връчена на министър Весела Лечева, гласи следното:

„Плевен е град, който години наред е пренебрегван от държавата по отношение на спорта. Спортната инфраструктура е в изключително лошо състояние, което е довело до това седмият по големина град в държавата да не разполага с една най-нормална лекоатлетическа писта, няма нормален футболен стадион, няма и една нормална спортна зала, няма нормално отопление на съществуващите спортни помещения, в които са принудени да тренират спортистите ни в зимните месеци. Няма най-обикновени условия за спорт, които да бъдат удобни и безопасни.

И въпреки всичко Плевен е град, който даде олимпийски шампион на България и продължава да дава редица световни и европейски шампиони!

Поради невъзможността на един общински бюджет във финансово отношение да се справи с огромната спортна разруха, трупана и продължаваща с години, Ви призоваваме да обърнете внимание и да помогнете на града ни! Плевен заслужава да има нормални условия за спорт!

Ако приемем, че общинските съветници в Общински съвет – Плевен, са реалните представители на своите избиратели, то ние с поставянето на нашите подписи представляваме повече от 52 000 души.“

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...