Акценти
Начало / Политика / Общински съветник с гневна декларация срещу председателя на ОбС-Долни Дъбник

Общински съветник с гневна декларация срещу председателя на ОбС-Долни Дъбник

Общинският съветник от Долни Дъбник – Йордан Христов, в гневна декларация до кмета на Долни Дъбник Борислав Станимиров, изказва възмущение от действията на председателя на Общински съвет Долни Дъбник – Маргарита Стойчева. Реакцията на Йордан Христов е породена от това, че Стойчева е отказала да регистрира нова група в местния Общински съвет. Според Йордан Христов председателят на ОбС – Долни Дъбник  „за няколко дни поруга добрите норми, с които се славеше Общинският ни съвет, погази Правилника за дейността и на своя глава отказа регистрация на група, съставена от общински съветници, членуващи в различни партии, но подкрепящи и водени от политики в полза на гражданите на Община Долни Дъбник”.  В декларацията, която е адресирана и до общинските съветници в Долни Дъбник, Христов припомня, че според действащия правилник председателят на Общинския съвет единствен има право да регистрира  групата, но няма право да се намесва в нейната работа.

„Смятам за абсолютно недопустимо поведението на избраната от нас за Председател на ОбС – Маргарита Стойчева, която освен че отказа на проведената сесия да регистрира групата, без писмен отговор, отправи подвиквания в залата и изказване на заплахи към общински съветници, влезли в групата „Единство”, се посочва в декларацията.

В крайна сметка групата е регистрирана, но Йордан Христов призовава „Председателя на ОбС Долни Дъбник – г-жа Маргарита Стойчева публично да се извини на общинските съветници за „цирка”, който разигра по време на сесията, за опита да заплашва общински съветници, за намесването на партийни въпроси по време на заседание на ОбС”. Общинският съветник не спира дотук, а приканва Маргарита Сойчева да попаде оставка и се обръща към кмета на Долни Дъбник да вземе отношение за нормализиране на работата на Общинския съвет, „за да не остане проекта за Бюджет 2017 без подкрепата на мнозинството, което да влоши ситуацията още повече”, завършва декларацията на Йордан Христов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...