Акценти
Начало / Последни новини / Общински съветник посвети медал от Световно по кикбокс на Плевен

Общински съветник посвети медал от Световно по кикбокс на Плевен

Общинският съветник Бойко Янчев от Общинския съвет на Плевен постигна голям успех на Световната купа по кикбокс в Римини /Италия/. „В Римини участвах за честта на Плевен. Затова искам да подаря единия от завоюваните два бронзови медала на Община Плевен“, обяви на днешната редовна оперативка в местната управа Янчев. Той връчи бронзовото си отличие на кмета Георг Спартански и призова всички, независимо от възрастта, да спортуват, защото спортът е здраве.

Бойко Янчев, който е зам.-председател на постоянната комисия по обществен ред и сигурност и член на спортната комисия към местния парламент, е състезател на плевенския клуб „Скорпион“. Завоюваните два медала в Италия са в категорията +79 кг за ветерани. Отличието, подарено днес на Плевен, ще намери място в почетната витрина с награди в Общината, обяви при получаването му градоначалникът и пожела успех на местния парламентарист и в бъдещите му спортни изяви.

bdr

В битката за титлата в Италия са взели участие 2451 кикбоксьори от 221 клуба във всички възрасти, което е показателно за високото ниво на състезанието. „Доволен съм от представянето си, можеше и по-добро да е“, посочи Янчев и сподели, че състезанието в Италия е част от подготовката му за европейското първенство през октомври тази година в Братислава /Словакия/.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...