Акценти
Начало / Политика / Общински съветник организира открит урок по родолюбие в Долни Дъбник

Общински съветник организира открит урок по родолюбие в Долни Дъбник

Открит урок по родолюбие за млади и пораснали ще се състои през месец април в Долни Дъбник, седмица преди честването на Априлското въстание. Той ще протече под форма на кръгла маса, на тема „Родолюбието – ценност за възпитаване сред младите”. Инициативата е на общинския съветник Йордан Христов, като целта е да се изнесат интересни и непопулярни факти около Априлското въстание пред ученици, учители и жители на Долни Дъбник.

„Идеята се роди преди няколко дни. Разговаряхме с група младежи по повод 3 март и датите, с които българите трябва да се гордеем. Направи ми впечатление, че младите хора не са запознати с подробностите около тези събития или знаят само основна информация, която са научили в часовете по история. Много доволен ще съм, ако след тази среща, те знаят повече за живота и делото на Стефан Стамболов, Георги Измирлиев и Иван Панов. Каня всички родолюбиви организации, за да обясним на младите, защо трябва да се гордеят с датата и делото на тези велики българи”, споделя Христов по повод инициативата.

Организаторът обещава да покани лектори с висока обща култура, като целта е да се получи дискусия и това да доведе до повишаване информираността на гражданите.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...