Начало / Общество / Общински литературен конкурс в памет на Вероника Здравкова обяви Община Никопол

Общински литературен конкурс в памет на Вероника Здравкова обяви Община Никопол

Първи общински конкурс за литературно творчество в памет на трагично загиналата преди две години студентка Вероника Здравкова обяви Община Никопол. Заедно с него ще се проведе и първото издание на Общински конкурс за любителска фотография, посветен на паметта на друг млад човек – Олару Роберт – Стефан от Румъния.

На името на двамата млади, които запечатаха красиви моменти – Вероника – с поезията, Олару Роберт Стефан – с фотоапарата си, Община Никопол е учредила две годишни награди на тяхно име. С тях се удостояват младежи на възраст до 29 години, разделени в две възрастови групи: от 10 до 18 години и от 19 до 29 години

Съгласно статута на конкурсите всяка година се обявява глобална тема, на която да бъдат  подчинени творбите на младите хора. За  2017 г. тя е:

„СВЕТЛИНАТА“ – светлината в мислите и чрез обектива.

 Статута и условията за участие в конкурсите за присъждане на Годишни  награди  са обявени на официалния сайт на община Никопол http://www.nikopol-bg.com/currentNews-264-.html .  Срокът за подаване на творбите за участие в конкурсите е  31юли 2017 г.

Връчването на годишните награди ще се извърши в рамките на празника на Никопол 11-13 август 2017 г.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...