Начало / Общество / Общински далавери с европроекти в Червен бряг, разкриха софийски журналисти

Общински далавери с европроекти в Червен бряг, разкриха софийски журналисти

Журналистическо разследване на Нова тв тръгна по следите на общински далавери с европроекти в Червен бряг. Става въпрос за завършената преди две години екопътека в местността „Калето”, изградена по европроект за близо 1 млн. лв. под контрола на Община Червен бряг.

По проекта са отчетени и две камери за виртуална разходка – едната на стойност 30 000 лв., другата – 22 000 лв.

При направената справка в интернет камерата за виртуална разходка е намерена на няколко цени, според параметрите й – 240 и 350 долара, най-скъпата е на стойност 870 долара.

Пред репортера кметът на Червен бряг Павлин Фильовски обяснил, че не може да коментира разликата между 400 долара и 30 000 лв., защото не разбирал от камери. „Това е проведено като открита поръчка. При нас идват определен N брой фирми, които кандидатстват с определени оферти. Ние не гледаме – не разследваме цените, които те са дали”, обяснил кметът.

За строителните работи около пътеката, общината с открита процедура е избрала друга фирма, но трета е работила по поръчката за над 700 000 лв. Фирмата е на местен бизнесмен, който в последните години движи няколко предизборни кампании в града и неведнъж се явява като подизпълнител по добре платени европроекти в община Червен бряг, установила репортерската проверка на Нова тв.

Павлин Фильовски е кмет от ГЕРБ. В предстоящия местен вот обаче от ГЕРБ издигат друга кандидатура за кмет на Червен бряг.

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...