Начало / Общество / Общинският съвет на Плевен подкрепи единодушно участие на Общината в сдружение с ВВВУ „Г. Бенковски“

Общинският съвет на Плевен подкрепи единодушно участие на Общината в сдружение с ВВВУ „Г. Бенковски“

С  пълно единодушие Общинският съвет на Плевен подкрепи участието на Община Плевен в Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Северозападен регионален иновационен център по мехатроника“ с водеща роля в него на Висшето военно въздушно училище „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия. Идеята е сдружението да кандидатства с проектно предложение по процедурата за подбор на проекти  за създаване и развитие на регионални иновационни центрове.

Създаването на Северозападен регионален иновационен център по мехатроника цели повишаване иновационния капацитет на индустрията в региона и качеството на живот на гражданите, както и изграждане на съвременна научноизследователска и иновационна инфраструктура на местно ниво. Ще се работи и в посока за създаване на изследователски потенциал и благоприятни условия за научни изследвания от отворен тип в партньорство с малките и средните предприятия в района. Задача на Сдружението ще бъде и развитие на капацитета и мотивиране на млади специалисти – докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени в научния сектор чрез съвместна програма, насочени към научни изследвания с бизнеса.

Общинският съвет гласува Община Плевен да бъде представлявана в об

щите събрания на Сдружението от кмета на Общината Георг Спартански, а при невъзможност и в случаи на негово отсъствие – от заместник – кмета по финансите Милен Яков. Встъпителната/учредителна вноска за Общината за участие в Сдружението е в размер на 200 лв. Съветниците одобриха и годишен членски внос за Община Плевен в размер на 300 лв.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...