Акценти
Начало / Общество / Общинският съвет днес ще гласува новия бюджет на община Плевен

Общинският съвет днес ще гласува новия бюджет на община Плевен

В 9 часа днес ще започне редовното заседание на Общински съвет Плевен. В предварителния дневен ред са включени 26 точки, като една от най-важните е гласуването на Бюджет 2017 на Община Плевен.

В дневния ред са включени  за разглеждане и гласуване на Правилник за устройството и дейността на Регионален военноисторически музей – Плевен, в какъвто беше трансформирана досегашната Дирекция „Военноисторически музеи”, и Правилник за условията, реда и критериите за съфинансиране на проекти в сферата на културата на територията на Община Плевен. В две последователни точки са отчетът за резултатите от управлението и разпореждането с общинска собственост през 2016 г. и предложението за Програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост на Община Плевен за 2017 година.

Съветниците ще обсъдят и гласуват нова структура на Администрацията на Община Плевен и Бюджет 2017 на общината.

В Предварителния дневен ред са включени предложения за отпускане на допълнителни средства на ОУ „Васил Левски” – Плевен и на 25 000 лв. за осъществяване на проект „Стратегия за развитието на профилактиката и лечението на гръбначните изкривявания в детско юношеска възраст в „МЦРСМ І-Плевен” ЕООД, гр. Плевен.

Като предпоследна точка в предварителния дневен ред е предложението относно решение за недопускане заселване на бежанци и мигранти на територията на Община Плевен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...