Акценти
Начало / Общество / Общинските съветници ще гласуват Бюджет 2014 на Община Плевен

Общинските съветници ще гласуват Бюджет 2014 на Община Плевен

budjet1

Общинските съветници ще гласуват Бюджет 2014 на Община Плевен по време на редовното си заседание днес. Сесията започва в 9 часа в Конферентната зала на сграда „Гена Димитрова”. Бюджетът е точка 12 от предварителния Дневен ред, който включва общо 32 точки и 5 питания на общинския съветник от ПП „Българска нова демокрация“ Георг Спартански.

Ще бъде гласуван Отчетът за изпълнение на годишния план за приватизация през 2013 г. на Община Плевен, както и приемане на годишен план за приватизация през 2014 година. Ще бъдат обсъдени и отчетът на проф. Стойков за резултатите от управлението и разпореждането с общинската собственост в Община Плевен за миналата година, както и предложение за управлението й през настоящата.

Местните старейшини ще гласуват приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба №17 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Плевен. Съветниците ще разгледат предложение за изменение и допълнение на Наредба №27 за разделно събиране на отпадъци в Община Плевен (приета с Решение № 464/27.02.2013 г. на Общински съвет – Плевен).

Точка 11 е за актуализиране структурата на общинската администрация и утвърждаване на общата й численост. Ще бъде гласуван Отчет за изпълнението през 2013 г. на Актуализиран документ за изпълнение на Общинската стратегия за превенция и контрол на ХИВ/СПИН за периода 2012-2015 година, както и предложение на проф. Стойков за кандидатстване на Община Плевен с проект за външно финансиране по Проект „Красива България” за 2014 година.

Ще бъде обсъден Отчетът за дейността на Общинския съвет за второто тримесечие на миналата година.

На финала на сесията общинските съветници ще гласуват увеличение на заплатите си, което се налага от промените в Закона за местното самоуправление и местната администрация, приети през декември 2013 г. С промяната възнаграждението на един местен народен избраник ще скочи до 700-800 лева.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...