Начало / Политика / Общинските съветници от ГЕРБ: Против монопола на Браншовата бизнес камара сме

Общинските съветници от ГЕРБ: Против монопола на Браншовата бизнес камара сме

Никога не сме пречили на положителни решения, които биха могли да се вземат за община Плевен и за нейните граждани. Това, че сме обективни и не играем по нечия свирка, не значи че пречим. Но сме против монопола на Браншовата бизнес камара.Това заявиха на пресконференция днес общински съветници от групата на ГЕРБ в местния парламент, коментирайки приетото на последното заседание на ОбС – Плевен решение за отдаване под наем на части от общински имоти за поставяне на павилиони. В пресконференцията днес участваха общинските съветници от ГЕРБ: Петя Василева – председател на общинската структура на ГЕРБ в Плевен, Христослав Михайлов, Валентина Вълчанова, Йордан Грижов.

Според тях някой предварително е бил настроил сегашните ползватели на павилионите, че определени групи общински съветници искат да им вземат павилионите, с които те изкарват хляба.

Такова предварително нахъсване на хората е страшно грозно и не одобряваме такова поведение, заяви Петя Василева. Тя изрази категоричната позиция на съветниците от ГЕРБ, че решението им първоначалния проект за решение да отпаднат точки 4 и 5, касаещи условията, на които трябва да отговарят участниците в конкурса, е продиктувано единствено от желанието да бъдат спазвани нормативните и законови текстове. Според тях не е спазен текст от Наредба 7 на Община Плевен, според който критериите за отдаване на обекти  чрез публично оповестен конкурс, трябва да се изработват от назначена за случая комисия.  От друга страна съветниците от ГЕРБ определиха като дискриминативен текста в предложените критерии, според който, участващите в конкурса за ползване на тези обекти, трябва да са членове на Браншовата бизнес камара в Плевен. А кой ще защитава интересите на този, който иска да участва в конкурса, но не е член на Браншовата бизнес камара, запитаха те и посочиха, че вече имат подобен прецедент.

„Ние сме длъжни обективно да преценяваме всеки казус и да гласуваме за всяко решение, което е в полза на всички, а не на определени хора. Това е нашата теза и всякакви обвинения в съглашателство с други политически сили са необосновани. Ние изразявахме нашето мнение”, заяви Петя Василева.

Съветниците от ГЕРБ бяха категорични, че не е добре хората да се настройват, като се плашат, че „ЛАФКА” ще им вземе бизнеса и за това ще са виновни определена група съветници.

Според тях взетото решение защитава интереса на хората. То не позволява да се променя досегашното естество на дейност на обектите. Важно е да бъдат изработени критерии, които да са в защита на всички в условията на конкуренция, подчертаха съветниците от ГЕРБ. Те заявиха готовност техен представител да участва в работна група за изработване на критериите за участие в конкурса за отдаване под наем на 53 павилиона, разположени на публична и частна общинска собственост в целия град.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...