Начало / Образование / Общинските съветници не дариха собствеността на плевенското Спортно училище на държавата

Общинските съветници не дариха собствеността на плевенското Спортно училище на държавата

Спортно училище
На вчерашната си редовна сесия общинските съветници не приеха предложението Спортното училище в Плевен от публична общинска собственост да стане собственост на Министерството на младежта и спорта, информира на пресконференция председателят на местния парламент Дарин Ангелов. На въпрос на репортер на infopleven „защо” Ангелов посочи прозаичната причина липса на кворум. За приемането на подобно решение се изискват гласовете на ¾ от съветниците, а „за”са гласували 29, което е 50% от общия брой, поясни той. Част от съветниците липсвали от залата и били на приказки във фоайето, затова решението не минало, въпреки че почти всичките му колеги (с изключение на един) го подкрепяли.
Прехвърлянето на собствеността на Спортното училище чрез дарение е от изключителна важност, тъй като е единственият начин да се състои ремонтът му, за който от Министерството вече са предвидени средства. На следващото заседание на Министерски съвет, при актуализацията на бюджета, ще бъдат гласувани и средствата за ремонта на две спортни училища в страната, едното от които е плевенското, вече оповести министър Мариана Георгиева. Проектът за ремонта му на стойност около 2 млн. лева отлежава в Министерството вече две години и най-после има шанс да се състои.
Ангелов не пожела да коментира безотговорното отношение на липсващите от залата му колеги, които са провалили приемането на точката. Той информира, че предложението ще влезе в дневния ред на следващото редовно заседание на Общинския съвет и че се ангажира лично да разговаря с колегите си по групи преди гласуването, за да бъде приета. Ако се окаже, че са необходими по-бързи решения във времето, той обеща да бъде свикана извънредна сесия.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...