Начало / Общество / Общинските съветници в Плевен може да се окажат без право да паркират безплатно

Общинските съветници в Плевен може да се окажат без право да паркират безплатно

Идея да се отнеме привилегията общинските съветници да ползват талони за безплатно паркиране изказа днес на брифинг с медиите председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. По негови думи той е коментирал този въпрос неформално с кмета на Плевен Георг Спартански и управителката на „Градска мобилност”, но окончателното решение ще е на комисията, която до края на месец март трябва да изготви новите критерии за паркиране в „Снята зона” на Плевен. Възможността да се паркира безплатно да остане само на служебния паркинг до Община Плевен, който обслужва двете администрации в близост.

„За мен не е проблем да си пускам есемес, когато паркирам в централната част на града”, коментира още Митев. Според него това няма да е проблем и за останалите общински съветници.

От началото на тази година са разписани до два пропуска на човек от страна на председателя на Общинския съвет. В неговите правомощия са да издава такива на общинските съветници и почетните граждани на Плевен.

Митев посочи, че в Наредба №3 е разписано, че право на безплатни пропуски за „Синя зона” имат автомобили, които обслужват лица на изборна длъжност от община Плевен. Такива получават инвалидите и почетните граждани на Плевен. Общо за миналата година са били разписани 650 пропуска от предходния председател на Общинския съвет Дарин Ангелов и бившия кмет на Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...