Акценти
Начало / Икономика / Общинска вила в „Кайлъка“ отново обявена за продажба

Общинска вила в „Кайлъка“ отново обявена за продажба

Да бъде обявен публичен търг с тайно наддаване за продажба на общинска вила в парк „Кайлъка“, реши за пореден път Общинският съвет на Плевен.  Съветниците определиха първоначална цена за имота в размер на 324 000 лв. без ДДС, колкото е и изготвената пазарна оценка. Депозитът за участие в търга е 10% от размера на първоначалната цена. Решението за продажбата бе прието на редовната юлска сесия с 37 гласа „за”, 2 – „въздържал се” и нито един „против”.

Вилата в „Кайлъка“ е със статут на частна общинска собственост, намира се на около 500 метра от дигата на язовира в парка. Имотът представлява масивна триетажна сграда, построена през 1967 г., застроената площ е 341 кв. м. Първият етаж е с четири стаи за гости и антре, котелно и склад. На втория етаж са четири стаи и апартамент, малка и голяма банкетна зала, кухня и голяма тераса. На третия етаж има две стаи за гости със санитарен възел, голям апартамент, втори апартамент, коридор, склад и стълбище. От северната страна на вилата е изградено външно стълбище за достъп до етажите. Общото състояние на сградата е добро, но е необходим ремонт и иновации, се посочва в документите по предложението. Водопроводът и ел. инсталацията се нуждаят от частична промяна. Има и пукнатини по мазилките на тавана и терасите вследствие на течове. Стаите и складът на първия етаж също са в плачевно състояние и се нуждаят от основен ремонт.

За имота досега са обявявани няколко публични търга, но кандидати не са се явили, информира Председателят на местния парламент Мартин Митев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...