Начало / Общество / Община Червен бряг ще настоява за запазването на сутрешните работнически влакове до Плевен

Община Червен бряг ще настоява за запазването на сутрешните работнически влакове до Плевен

Община Червен бряг ще се бори за запазването на сутрешните работнически  влакове, информират от пресцентъра на местната администрация в града. Кметът инж. Данаил Вълов ще настоява пред министъра на транспорта да се запази сега действащото разписание на пътническите влакове, които се движат по линията Червен бряг – Плевен – Червен бряг, което е в сила до 12.12.2015 г. Това бе гласувано на заседанието на общинските съветници в Червен бряг.

При кмета е постъпила подписка, изпратена и до транспортния министър, областния управител и кметовете на общини, от група ежедневно пътуващи работници, служители, ученици и студенти от Червен бряг, Телиш, Горни Дъбник, Долни Дъбник. Те са притеснени от проекта за ново разписание на БДЖ, което влиза в сила от 12.12.2015 г. В него се предвижда пътнически влак 20131 да тръгва по разписание от гара Червен бряг в 05.48 часа, а влак 20133, тръгвал досега по разписание в 07.47 часа, вече да тръгва в 07.06 часа.

„Така изготвеното разписание принуждава голяма част от пътуващите, които започват работа в 9.00 часа, да пристигат с един час по-рано. От друга страна, наличието на два влака в посока Плевен, тръгващи през един час, е крайно неефективно, защото ще остави единия без пътници“, се казва в подписката. Засегнатите от промените в новото разписание граждани предлагат сега действащото разписание да остане непроменено, за да стигат навреме за работа и да ползват ежедневно услугите на БДЖ.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...