Начало / Общество / Община Червен бряг кандидатства по програма „Топъл обяд у дома в условията на пандемията от COVID-19“

Община Червен бряг кандидатства по програма „Топъл обяд у дома в условията на пандемията от COVID-19“

Община Червен бряг разработва проектно предложение, с което ще кандидатства пред Агенция за социално подпомагане чрез дирекция „Международно сътрудничество, програми и европейска интеграция“, в качеството си на Управляващ орган на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020 г., съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ОПХ, ФЕПНЛ), чрез процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ – Операция „3.1 – Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“ на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.
През периода от 1-ви януари 2021 г. до 27-ми април 2021 г., в рамките на работните дни на територията на цялата община, ще се приготвя храна, която ще се доставя ежедневно до дома на потребителите и ще включва супа, основно ястие и хляб и поне веднъж седмично десерт.
Допустимите целеви групи по процедурата за кандидатстване са:
1. Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение, поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок ръст от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.
2. Лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.
3. Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.
В тази връзка, в срок до 11.12.2020 г., Община Червен бряг набира кандидат-потребители, като желаещите могат да заявяват своя интерес за включване в програмата чрез попълване на Заявление-Декларация Приложение № 2 в сградата на общинска администрация Червен бряг или в кметствата по населени места.
Принадлежността на идентифицираните лица към допустимата целева група ще се потвърждава от Дирекция „Социално подпомагане“ гр. Червен бряг. Сформирана комисия към Община Червен бряг ще извърши подбор на потребителите. Лицата, които не са включени в първоначалния списък ще бъдат включени в списък „чакащи“. Одобрените кандидати ще бъдат уведомени на посочения от тях телефон за връзка.
Изискванията за кандидатстване и пакетът документи, както и критериите за оценка, са публикувани на интернет страницата на Управляващия орган:

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...