Акценти
Начало / Общество / Община Пордим прие дарение от рицари на Суверенен Орден на Свети Йоан

Община Пордим прие дарение от рицари на Суверенен Орден на Свети Йоан

Над два часа продължи срещата с ръководството на община Пордим и Иван Ганчев (Велик Приор за България на Суверенен Орден на Свети Йоан, Рицари на Малта O.S.J.) и представители на организацията.
Кметът Детелин Василев запозна официалните гости с дейностите и услугите, които предлага общината за социално уязвими групи. Делегацията се  впечатли от историята на град Пордим и общината, в резултат на което Великия приор за България Иван Ганчев  предложи да бъде подписано споразумение с община Пордим за дългосрочно сътрудничество, партньорство и подкрепа. Тепърва предстоят съвместни инициативи, които ще се реализират в полза на социално уязвимите групи в общината.
Кметът Детелин Василев изтъкна, че дарението от дрехи, храни и дезинфектанти са навременна помощ за комплекса за социални услуги „Свети Мина“ и благодари сърдечно за оказаното внимание и отношение към малката община. Председателят на Националното сдружение на сираците в България също изказа своите благодарности за приетата покана и напомни, че без подкрепата и дългосрочно сътрудничество на организации трудно биха се справили с подобряването на живот на хората в нужда.
С огромен интерес гостите се запознаха с постиженията на талантливите деца от хореографското училище в града, акцент в темите бяха социалната патронажна грижа на територията на общината и работата на комплекса за социални услуги, като се очаква отново посещение в общината от представителите на Ордена.
На срещата присъстваха заместник кметовете, секретарят на община Пордим, управителят на КСУ „Свети Мина“, Слави Михайлов от НССБ. Великия приор за България и гостите споделиха, че са впечатлени от топлото посрещане и проведената среща, като напомниха за мисията на организацията да бъдат близо до хората и в полза на човечеството.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...