Акценти
Начало / Общество / Община Плевен ще честити празниците с картички,изработени от деца с увреждания

Община Плевен ще честити празниците с картички,изработени от деца с увреждания

картички

350 коледни картички, изработени от децата в Сдружение „Българска асоциация на лица с интелектуални затруднения“ – Плевен (БАЛИЗ), ще закупи Община Плевен. С красивите, ръчно изработени картички Общината ще честити настъпващите коледни и новогодишни празници на своите партньори. Картичките на плевенските деца ще бъдат изпратени в министерства, организации и фирми.

В дейността по изработването на картичките са включени децата и техните родители, а също и екипът на БАЛИЗ, научихме от Габриела Аспарухова, председател на сдружението. Творците от БАЛИЗ изпълняват и поръчка за 300 коледни картички на мобилен оператор. Подготвят се и за участие в коледен базар в София. Със средствата от откупените картички ще бъдат заплатени дейностите хипо- и плувна терапия, информира още Аспарухова. За коледния базар в София децата от БАЛИЗ изработват и специални камъчета на късмета. Срещу 1 лв. всеки ще може да си купи такова късметче, в което децата са вложили цялото си старание и любов, допълни Аспарухова.

Материалите за изработването на картичките БАЛИЗ са закупили със средства, отпуснати им от фондация „Помощ за благотворителността в България“, която набира чрез дарения средства за подпомагане на подобни инициативи.

До момента поръчките са предимно от столицата, но от БАЛИЗ обещават да зарадват и плевенските потребители с красивите си коледни произведения.

Благотворителните кампании на Сдружението са изключително важни за потребителите на услугите му, защото събраните средства са единственият начин да бъдат осигурени за децата споменатите дейности, коментираха от Сдружението.

БАЛИЗ

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...