Акценти
Начало / Икономика / Община Плевен увеличи резерва на инвестиционната си програма

Община Плевен увеличи резерва на инвестиционната си програма

Общо 779 000 лева става резервът на общинската инвестиционна програма, след като към него беше прибавена сумата от неустойката в размер на 765 335 лв., която фирмата – изпълнител на обществената поръчка за ремонт на контактната мрежа изплати на Община Плевен. Промяната е част от решение за актуализация на общинския бюджет за 2016 г., прието на редовното заседание на 28 юли.

„Общинският съвет прие изменения в инвестиционната програма на Община Плевен, финансирана с бюджетни средства. Промените касаят отпадане на някои обекти и допълването на списъка с нови“, обясни председателят на Общинския съвет  Мартин Митев. Направените допълнения са няколко. Спешно трябва да бъде изградена подпорна стена на река Чернелка в село Горталово, като предвидените средства за това са в размер на 12 000 лв. Още 6000 лв. са заложени за ремонт и на една от основните улици в населеното място – ул. „Г. Димитров“.

Нов обект в списъка е и ремонта на пътя Плевен – Търнене. Заложената сума в тази част е в размер на 25 000 лв.

По предложение на председателя на Общинския съвет списъкът е допълнен с още един обект – ремонт на покрива на читалище „Пробуждане 1897“ – село Пелишат. За читалището беше представена количествено-стойностна сметка и гласувана сума в размер на 6 000 лв.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...