Акценти
Начало / Общество / Община Плевен търси фирма, която да освети Мавзолея в синьо

Община Плевен търси фирма, която да освети Мавзолея в синьо

Община Плевен приканва фирмите, които се занимават с артистично осветление, да подадат предложения в администрацията и да помогнат за реализиране на две благородни инициативи. Апелът бе отправен от кмета Георг Спартански във връзка с две събития. Едното ще се проведе на 4 април по повод Световния ден за информираност за аутизма, писмото за подкрепа е изпратено от председателя на Сдружение „Аутизъм днес” и Фондация „Стъпка за невидимите деца на България”, Владислава Цолова. Идеята е на тази дата точно в 20.00 часа сградата на Параклис мавзолея „Св. Георги Победоносец” да бъде осветена в синьо в знак на съпричастност към децата с аутизъм.

Второто събитие ще е на 5 май, когато ще бъде отбелязан Световният ден на пулмоналната хипертония. Тазгодишната кампания е под наслов „Дари дъх!” и ще се проведе в София, Плевен, Пловдив, Варна и Бургас. В тази връзка организаторите от „Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония” планират провеждането на редица инициативи, една от които също е осветяването в синьо на сградата на Мавзолея в Плевен от 20.00 до 23.00 часа. Синият цвят символизира един от основните симптоми на болестта – посинели устни и ръце поради недостиг на кислород в организма.

В тази връзка Спартански покани фирмите, които имат възможност да осигурят такова ефектно осветление, да подадат до 15 март 2019 г. оферти с ценови предложения в местната администрация. Не изключвам вариант, ако искат и да покажат съпричастност към инициативите, да направят осветлението безвъзмездно, каза още кметът.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...