Начало / Общество / Община Плевен преустановява приемането на заявления за работно време на търговски обекти

Община Плевен преустановява приемането на заявления за работно време на търговски обекти

Със Заповед на кмета Георг Спартански Община Плевен преустановява приемането на заявления по § 9 от Наредба № 14 за търговската дейност на територията на общината. §9 от Наредбата /нов, Решение №213/25.06.2020 г./ гласи: „За обекти по чл. 1, ал. 2, извършващи дейност към момента на влизане в сила на изменението и допълнението на Наредбата, лицата са длъжни да подадат заявлението по чл. 3а в срок от три месеца”.

Според разпоредбите при откриване на обекти по чл.1, ал.2 от Наредбата – магазини за търговия с хранителни и нехранителни стоки; складове за търговия на едро; заведения за хранене и развлечение; средства за подслон и места за настаняване; работилници, ателиета и други обекти за извършване на услуги; павилиони; базари; компютърни зали и интернет клубове; паркинги; други имоти и вещи, от и чрез които се събират доходи от търговци, регистрирани по Търговския закон при осъществяване на дейността им; стационарни и модулни бензиностанции и газстанции и прилежащите им търговски обекти; преместваеми обекти и елементи на градското обзавеждане, посочени в чл.56 от ЗУТ; пазари – физическите, юридическите лица и еднолични търговци трябва да подадат заявление за работно време на обекта в определените часови граници.

Приемът на заявления се прекратява до отмяна на извънредната епидемична обстановка на територията на Република България.

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...