Акценти
Начало / Здравеопазване / Община Плевен подпомага с 25 хил. лева двойки с репродуктивни проблеми

Община Плевен подпомага с 25 хил. лева двойки с репродуктивни проблеми

Отново с 25 хил. лева ще бъдат подпомогнати двойките с репродуктивни проблеми в община Плевен, съобщи на брифинг в пресклуба на БТА председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. Сумата, заложена в бюджета за тази година на Община Плевен, е същата, както и през изминалата година. Митев поясни, че предвидената сума за подпомагане на двойка е в размер на 500 лв., което е крайно недостатъчно, но все пак става дума за подпомагане, а не за покриване на целия разход.

Вчера Общински съвет – Плевен е определил и съставът на комисията, която ще разглежда документите на кандидатите. Тя е от представителите на Постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности и няколко други специалисти, сред които акушер-гинеколог и представители на Община Плевен. Председател на комисията е д-р Калин Поповски.

От помощта за ин витро могат да се възползват семейни двойки, живеещи на семейни начала, самотни жени с постоянен и настоящ адрес на територията на община Плевен и за период не по-малко от една година преди датата на кандидатстване. Необходимо е и удостоверение, че лицето не е поставено под запрещение, както и декларация за липса на родствена връзка до четвърта степен по съребрена линия- по образец. Сред документите трябва да има и медицинско становище (удостоверение, етапна епикриза) за наличие на репродуктивен проблем. Той се издава се от лечебното заведение, в което ще бъдат извършени необходимите изследвания и/или манипулации.

Документите за кандидатстване за финансово подпомагане подават в Център за административно обслужване на граждани на община Плевен, пл. „Възраждане” 4.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...