Акценти
Начало / Общество / Община Плевен очаква допълнителни средства от „Център за градска мобилност“

Община Плевен очаква допълнителни средства от „Център за градска мобилност“

Допълнителни средства очаква Община Плевен от общинското предприятие „Център за градска мобилност“ през настоящата година. Това стана ясно по време на оперативката на местната администрация днес. За изминалия месец февруари приходите са в размер на 104 хил. лева, съобщи шефката на предприятието Иваница Бояджиева. Кметът на Плевен Георг Спартански изказа своите надежди, че те ще се увеличат с включването на два паяка, които да спомагат за правилното паркиране в града.

Отделно от това на „Център градска мобилност“ ще бъдат предоставени и два терена, които се намират в непосредствена близост до пазара. Те бяха предоставени на Община Плевен с решение на Министерски съвет. Оказва се, обаче, че в момента терените се отдават под наем от „Тибор“, без разрешението на Общината.

Кметът на Плевен обясни, че в момента се извършват проверки относно получателите на имотите, тъй като те вече са общинска собственост. Предоставянето им на общинското предприятие цели повишаване на приходите към местната хазна и облагородяване на терените, които в момента не са в най-добро състояние.

Иваница Бояджиева сподели и за друг проблем, който намалява приходите на предприятието. Това е събирането на несъбираеми вземания, като за пример тя посочи автогаровите услуги. Дори ползвателите да не си плащат за тези услуги, законът задължава предприятието да им ги предоставя. Така платежоспособни, но некоректни фирми, не се издължават на предприятието.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...