Акценти
Начало / Общество / Община Плевен няма средства за подобряване инфраструктурата около ОУ „Св. Климент Охридски” – Втора база

Община Плевен няма средства за подобряване инфраструктурата около ОУ „Св. Климент Охридски” – Втора база

DSCN2768

„В строителната програма на Община Плевен няма заложени средства за изграждане на нови улици и обществено осветление на територията на град Плевен. Осветлението в училищния двор се осигурява от делегирания бюджет на училището.” Това се казва в становище на местната управа след публикация на infopleven за състоянието на инфраструктурата около ОУ „Св. Климент Охридски“ и Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект”, която се намира в същата сграда в жилищния комплекс „Дружба” – 3. Становището, подписано от главния инженер на Общината Владислав Иванов, информира, че по молба на медията за подобряване състоянието на околната среда около двете училища екип от местната власт е извършил  оглед на района.

14-та поредна година няма асфалтиран път към ОУ „Свети Климент Охридски” (Втора база), което се намира в сградата на ДФСГ”Интелект” – Плевен. В основата на проблема са земите на частни лица, с които Общината не може да постигне договорка, поясни Анелия Петракиева, помощник-директор на училището.

DSCN2765

От откриването на учебното заведение през 1999 г до днес са правени многократни опити проблемът да бъде решен, но безрезултатно. Единственият успех, който постига педагогическият екип по време на предходното местно управление начело с кмета Найден Зеленогорски, е насипването на отсечката с камъни. Това обаче не променя факта, че ученици, родители и педагози газят в калта през дъждовните дни на годината.

Частично решение на въпроса е учениците от първи до четвърти клас, които се обучават във Втората база на училището, да влизат от входа на двора към ДФСГ „Интелект”. Практиката обаче показва, че за повечето от тях маршрутът е отдалечен и неудобен.

Това статукво явно ще се запази. Неизвестно до кога.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...