Начало / Последни новини / Община Плевен кандидатства за финансиране на проект за отоплителна система в спортна  зала „Спартак”

Община Плевен кандидатства за финансиране на проект за отоплителна система в спортна  зала „Спартак”

Община Плевен кандидатства в Министерството на младежта и спорта с проекта „Ремонт на ОВК инсталации на Зала „Спартак“ – гр. Плевен“ по Наредба № 4 от 08.07.2019 г. за финансово подпомагане изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост.

Предвижда се разработване на нова вътрешна отоплителна инсталация с вентилаторни конвектори и климатична вентилационна инсталация на двете спортни зали „Волейбол” и „Акробатика”; разработване на вентилационна инсталация за санитарни възли; инсталация за БГВ; абонатна станция.

Необходимите средства за ремонта са 678 597,83 лв. с ДДС.

 С изпълнението на проекта ще се създадат много по-добри условия за ползване на залата и възможности за повишено ниво на подготовка и реализация на спортистите по четири вида спорт – волейбол, акробатика, художествена гимнастика, скокове на батут, както и за състезателна дейност на спортисти от други спортни клубове. След реализацията на проекта за ремонт на съществуващите зали „Волейбол“ и „Акробатика“ ще се подобрят  и условията за учебно – тренировъчна и състезателна дейност.

Ремонтираната зала ще даде възможност за провеждане на повече масови спортни прояви, включително на детски градини, училища и НПО, което ще доведе до популяризиране на спорта сред широк кръг хора.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...