Начало / Икономика / Община Плевен беше домакин на работна среща по съвместен проект с община Турну Мъгуреле

Община Плевен беше домакин на работна среща по съвместен проект с община Турну Мъгуреле

Работна среща на партньорите по проект „Устойчиви трансгранични туристически продукти за Мемориален парк „Гривица” и Крепост „Турну” се проведе на 10.09.2019 г. в Община Плевен. Проектът е финансиран по програма „ИНТЕРРЕГ V A Румъния – България 2014 – 2020 г.”, водещ партньор е Община Плевен, а Община Турну Мъгуреле, окръг Телеорман, е партньор от румънска страна.

Стефан Милев, заместник-кмет „Проекти и хуманитарни дейности”, откри срещата и представи екипа за управление на проекта от страна на Община Плевен, както и напредъка по изпълнение на дейностите. Гостите, водени от заместник-кмета на Община Турну Мъгуреле, Флорентин Кристя, също изтъкна свършеното от румънския екип. По време на работната среща бяха идентифицирани рисковете от забавяне в изпълнението и обсъдени необходимите действия за отстраняването им. Партньорите по проекта разпределиха и предстоящите задачи.

Основната цел на проекта е да се подобри устойчивото използване на историческото и културното наследство на Плевен и Турну Мъгуреле чрез идентифициране, развитие и представяне на алтернативни трансгранични туристически продукти и услуги за мемориален парк „Гривица” и крепост „Турну”.

Периодът на изпълнение на проекта е 36 месеца, а общият му бюджет – 1 483 905,80 евро.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...