Акценти
Начало / Икономика / Община Левски подписа договор за ремонт на път по Програмата за трансгранично сътрудничество

Община Левски подписа договор за ремонт на път по Програмата за трансгранично сътрудничество

Кметът на Община Левски Любка Александрова е подписала Договор за предоставяне на национално съфинансиране по Програма за трансгранично сътрудничество Румъния -България 2014 – 2020 г. в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. След близо две  години работа на Община Левски  и Община Турну Мъгуреле вече е факт общ инфраструкторен проект по трансгранично сътрудничество, който предвижда ремонт на пътни отсечки в двете общини, съощават от Община Левски.

 В община Левски ще бъде извършен ремонт на общинския път, които свързва землищната граница на община Пордим при село Кменец и главния път София –Русе, който минава през село Обнова.

„Този път от четвъртокласната пътна мрежа на община Левски е единствената допустима пътна отсечка, за която Общината можеше да кандидатства за това финасиране по трансгранично сътрудничество, защото свързва европейски трансграничен коридор“, обясни кметът Любка Александрова.

Средствата, с които ще разполага общината за ремонт на пътната отсечка, ще са в размер на 2 596 171 евро,  от тях 2 206 745 евро от Европейския фонд за регионално развитие, националното съфинансиране е 337 502 евро и собствен принос на партньора – 51 923 евро.

Предстои среща в община Турну Мъгуреле за организиране на дейностите по проекта, който е с продължителност 24 месеца.

 

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...