Начало / Общество / Община Левски подкрепи Националната информационна кампания „Роди дете в България“

Община Левски подкрепи Националната информационна кампания „Роди дете в България“

Националната информационна кампания „Роди дете в България“ на Фондация  „Мечта за дете“ спря в град Левски на 1 юли.

Създателката и душа  на кампанията Евелина Рускова, преминала през много трудности, но сега щастлива майка на близнаци- заченати инвитро, представи целта на кампанията и призова всички, които мечтаят да имат деца да сбъднат мечтите си. Информационната кампания цели да популяризира DMS DETE номера 17 777 за събиране на средства за двойки с репродуктивни проблеми и затруднено финансово положение.

Концертът с водещ Наско от БГ Радио откриха талантите на град Левски  Любена Стоилкова и групата на учителите „Даскалисимо”. Благородната кауза подкрепиха с изпълненията си още Дичо,Теди Кацарова, Djane Monique.

Прекрасно е да се роди дете в България , но е прекрасно и след това да бъде в добри ръце, каза кметът на община Левски Любка Александрова, която получи сертификат за оказаната подкрепа на кампанията. Александрова поздрави директорите на учебни заведения  за успешно реализирана извънучилищна и извънкласна  дейност с учениците, за активното участие в обществения живот ,за това ,че  са новатори, които се стараят да възпитават децата прекрасно. Грамоти за това получиха директорите на ДГ „Слънце” , СУ „Крум Попов”, ОУ „Максим Горки”,  ОУ „Неофит Рилски” – с.Обнова, ОУ „Христо Ботев” – с.Българене.

 

 

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...