Акценти
Начало / Общество / Община Искър стартира строителството на атрактивна туристическа екопътека „Тульово“

Община Искър стартира строителството на атрактивна туристическа екопътека „Тульово“

 Община Искър

Община Искър обяви обществена поръчка с предмет „Изграждане на туристическа екопътека „Тульово“ – природа, сказания, легенди и съвременности“. Поръчката предвижда строителни и монтажни работи по общо изграждане на съоръжения за отдих и развлечения. Туристическата екопътека е разработена по маршрут гр. Искър – с. Писарово с обща дължина 6 320 м. и ширина 3 м. По цялото протежение на трасето ще се положи трошенокаменна настилка 25 см. за основа и 5 см. минералбетон. Инвестиционният проект предвижда цялостна планировка на територията на природната забележителност за изясняване на архитектурните, комуникационни и паркови елементи, както и оформление на начален и краен пунк на екопътеката. В началото и края се поставят информационни табели със схема на трасето, както и митове и легенди на местностите, през които преминава екопътеката.

В средата на екопътеката се стига до Общински център – местен бит и култура, където се разполага туристически заслон. В този участък е проектиран мост, който има налични бетонови устои. След преминаване на моста се обособява място за риболов и е предвидено поставяне на беседка. По протежение на маршрута има още един дървен мост, за който са наложителни ремонтни дейности на дървените елементи.

Прогнозна стойност на поръчката е 332 450.66 лева без ДДС. Тя се финансира по Мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности“ от „Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г.“, подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР)”, Договор за отпускане на финансова помощ с рег. № 15/313/00254 от 12.12.2013 г., сключен между Община Искър и Държавен фонд „Земеделие” и Анекс № I от 16.09.2014 год. към него.

Критерий за оценка е икономически най-изгодната оферта. Срокът за получаване на документацията за участие е 17 часа на 24.10.2014 г.  в Община Искър. Офертите ще бъдат отворени в 10 часа на 28 октомври.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...