Акценти
Начало / Общество / Община Искър подсигурява топъл обяд на нуждаещи се

Община Искър подсигурява топъл обяд на нуждаещи се

Във връзка с процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Осигуряване на топъл обяд 2016“, Община Искър набира заявление-деклариция по образец за ползване на социалната услугата. Обществената трапезария е общинска дейност, в структурата на Домашен социален патронаж гр. Искър, предоставяща социална услуга в общността, с капацитет 40 места, насочена към задоволяване на потребностите от храна на най-уязвимите лица.

Община Искър започва набирането на заявление-декларация на лица попадащи в следните целеви групи: лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл.9 от Правилника за прилагане на Закона за Социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от съответната дирекция „Социално подпомагане“; самотно живеещи лица за семейства, получаващи минимални пенсии – за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност; лица и семейства, подпомагани по Наредба № РД-07-05 от 2008 г. за условията и реда за отпускане на целеви помощи за отопление, за отоплителния сезон, предхождащ предоставянето на помощта.

Заявление-декларация се подават в сградата на Домашен социален патронаж и стая 209 на втори етаж в общинска администрация гр. Искър. Лицата, които подават заявление-декларация, не трябва да са участници в други програми.

Одобрените кандидати ще бъдат поканени да сключат договор за ползване на социална услуга.
За допълнителна информация на тел: 06516 23-25 (Домашен социален патронаж).

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...