Акценти
Начало / Общество / Община Долна Митрополия стартира ключов проект за местната политика

Община Долна Митрополия стартира ключов проект за местната политика

 dolna

Ключова дейност стартира по проекта “Подобряване на процеса на разработване и прилагане на общински политики в Община Долна Митрополия”, информират  от пресцентъра на Общината.” Проектът се финансира от ОП ”Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд и започна на 4 ноември 2013 г. Още същия месец беше назначен екипа по управление и започна работа по разработване необходимите документи за провеждане на процедури по реда на Закона за обществените поръчки за избор на изпълнители с цел навременното изпълнение на заложените проектни дейности.

Предоставената от Управляващия орган безвъзмездна финансова помощ е в размер на 75 867,44 лева и представлява 100% от общите допустими разходи, а срокът за изпълнение  на дейностите по проекта е 9 месеца и се очаква да приключи на 4 август 2014 година.

На 7-ми януари след проведена публична покана по глава Осма “а” от ЗОП за избор на изпълнител за  обществена поръчка, беше подписан договор с “Географика” ООД за “Разработване на Общински план за развитие на община Долна Митрополия за периода 2014-2020 год.“ –  Дейност 3 по проекта. Сред основните проектни цели са създаване на условия за формулиране, прилагане и наблюдение на съгласувани и ефективни политики на общинско ниво. По проекта ще бъде проучено социално-икономическото състояние в Община Долна Митрополия и ще се изведат приоритетните области за развитие. Ще бъде разработена единна система за наблюдение, контрол и оценка на изпълнението на стратегическите документи в Общината. Освен това ще се повиши капацитетът за планиране, наблюдение и оценка на изпълнението на плановите документи на общинската администрация.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...