Акценти
Начало / Образование / Община Долна Митрополия интегрира ученици от малцинствата по проект

Община Долна Митрополия интегрира ученици от малцинствата по проект

 Pic-r1

Община Долна Митрополия стартира дейностите по проекта „Заедно за по-добро бъдеще“, информират от пресцентъра на Общината. Проектът се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Целта на проекта е осигуряване на ресурси и мотивация за активно включване в образователният процес на учениците от етнически малцинства от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ „Христо Смирненски” за постигане на ефективен интеграционен процес.

По проекта ще бъде подпомогната интеграцията на децата и учениците от етническите малцинства, за да намалее броят на отпадналите ученици и на застрашените от отпадане ученици чрез осигуряване на равен достъп до образование и обучение. Децата ще бъдат включени в развлекателни дейности, което да ги мотивира да посещават училище. Ще бъдат привлечени родителите и семействата на децата от етническите малцинства от двете училища чрез включването им като активни участници в мултикултурното общуване в и извън двете училищата.

По проекта ще бъдат повишени компетенциите на педагогическите специалисти от двете учебни заведения за реализиране на успешен модел и работа за интеграция на ученици от етнически малцинства.

Снимка: Община Долна Митрополия

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...