Акценти
Начало / Общество / Община Долна Митрополия започва прием на документи по проект „Осигуряване на топъл обяд 2016“

Община Долна Митрополия започва прием на документи по проект „Осигуряване на топъл обяд 2016“

 

Община Долна Митрополия започва прием на документи по проект „Осигуряване на топъл обяд 2016“ по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, финансирана по Оперативна програма за храни иили основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Документите от желаещите да получават топъл обяд ще се приемат от утре до 21 октомври, вкл., в сградата на Община Долна Митрополия, етаж 1, стая 102, както и в кметствата по населените места.

Кандидатите трябва да подадат заявление – декларация ( по образец ), копие от документ за самоличност и актуален размер на получаваната пенсия.

Целта на проекта е да осигури топъл обяд на 145 самотно живеещи, които получават минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, социални и наследствени пенсии. Критерий за подбор на кандидат – потребителите ще бъде размерът на тяхната пенсия.

Със заповед на Кмета на Община Долна Митрополия ще бъде сформирана комисия, в която ще бъде включен и представител на Дирекция „Социално подпомагане“. Комисията ще разгледа постъпилите заявления и съобразно доходите на кандидатите ще изготви списък по възходящ ред, който ще бъде поставен на информационните табла в Общинска администрация – Долна Митрополия.

Първите 145 в списъка с най – ниски пенсии ще бъдат включени да получават топъл обяд. При отпадане на някой от вече одобрените потребители, мястото му ще бъде заемано от следващия в списъка.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...